Virtinukai su slyvomis

Originalus receptas

Išvirti pusę kilogramo miltingų bulvių, sutrinti, įpilti šaukštą pieno, įmušti kiaušinį, įdėti vieną trynį ir gerai išsukti, įdėti šaukštelį sviesto, 200 g pačių geriausių miltų, jeigu per tiršta, galima įdėti šaukštą grietinės, vėl išmaišyti. Imti šios tešlos mažyčiais gabaliukais, plonai suploti, įvynioti slyvą su kauliuku, išvirti ir užpilti sviestu.


Patirtis ir patarimai

Pradžiai šiek tiek sunormintas receptas:

0,5 kg virtų bulvių,
1 v. šaukštas pieno,
1 kiaušinis,
1 trynys,
1 arb. šaukštelis sviesto,
200 g. a.r. miltų,
slyvų,
druskos.

Aš naudojau geltonas „kaukazietiškas“ slyvas, bet, manau būtų skanu ir su mėlynomis „vengrinėmis“ slyvomis. Svarbu, kad būtų kiek rūgštokos.

Bulves išviriau ir sutryniau. Įdėjau sviesto, įpyliau pieno ir išsukau. Tuomet įkūliau kiaušinį (nedėjau trynio, nes... šaldytuve buvo tik tas vienintelis), subėriau miltus ir išminkiau tešlą. Beminkydama dar spėjau pagalvoti, kad gal tešlą galima gaminti iš bulvinių dribsnių arba vakarykštės bulvių košės.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 



Suvyniojau slyvutes.
 
Kad mažiau liptų prie rankų – plonai apvoliojau miltuose.

Viriau šiek tiek pasūdytame vandenyje kokias 7-10 minučių. Tad pirmieji į puodą papuolę kukulaičiai buvo šiek tiek per minkšti. Sakyčiau, kad reikėtų virti ne daugiau kaip 5-7 min.

Šiuos šilkinius virtinukus valgėm pasigardinę sviestu ir cinamonu (bet gal jo ir nereikėjo).

Skanus ir lengvas patiekalas. Prisipažinsiu, niekada nemaniau, kad galima bulves valgyti su slyvomis. Kita vertus, jei iš bulvių varoma degtinė (gerai čia palyginau), kepama duona ir pyragai, kodėl jų nepakomponuoti su slyvomis?

Komentarai

  1. o kauliukus reikia isimti is slyvu ar ne? klausimas tat sitoks :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, kaip kad sako Zawadzka - slyvas reikia vynioti su kauliuku. Aš irgi taip dariau, t.y. viriau su kauliukais. Negaliu pasakyti, ar skonis nuo kauliukų buvo kitoks, bet valgyti buvo smaugu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. :)
    tuomet reikia ispeti valganciuosius ir neuzsimirst paciam:)

    Siaip toks pastebejimas - labai sveikintina ir grazi mintis - sukurti bloga apie XIX a. virtuve ir pagal knygos receptus - rodyti kas is to gaunasi, tikros vilnietikso virtuves demonastravimas. tikrai labai saunu darbeli darote. Sveikinimai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū už pagyras :) malonu, kad šis dienoraštis Jums patinka. Viliuosi, kad ir koks nors Zawadzkos patiekalas apsigyvens Jūsų virtuvėje.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą