Mieliniai ryžių vafliai

Atostogaudama kaime išsitraukiau seną čirvinių vaflių keptuvę. Nukrapščiau voratinklius, nuploviau, ištepiau riebalais. Niekas jos jau seniai nebenaudoja – pagrindiniai užsakovai užaugo ir nebeliko paskatos taip ilgai stovėti prie keptuvės. Atradus širdelių keptuvėlę, savo mylimiesiems iškepiau dvejopų vaflių pagal Zawadzką: mielinių ryžių vaflių ir miltinių vaflių su mielėmis.


Originalus receptas

100 g ryžių,
2,5 stiklinės pieno,
1,5 stiklinės miltų,
5 kiaušiniai,
2-2,5 šaukšto sviesto,
26 g mielių.

Nuplikyti 100 g ryžių ir piene išvirti tirštą košę. Gerai ištrinti su 200 g miltų, įberti truputį cinamono, po vieną įmušti kiaušinius, nuolat maišant įdėti 26 g mielių, įpilti drungno pieno, pasūdyti ir įdėti lydyto sviesto. Gerai ištrynus masę palikti, kad pakiltų, paskui kepti įprastai.


Patirtis ir patarimai

Kepiau iš pusės produktų (iš bobutės esu išmokusi sakyti "iš pusės normos"), todėl 5 ar tai 6 vafliams man prireikė:

50 g ryžių,
apie 2 stiklinių pieno,
1 stiklinės kvietinių miltų,
2 kiaušinių,
1,5 šaukšto lydyto sviesto,
apie 7 g sausų mielių,
šiek tiek cinamono ir druskos.

Pirmiausia piene išviriau ryžių košę. Sunaudojau maždaug stiklinę pieno. Viriau nuolatos maišydama. Išvirusią atvėsinau iki kambario temperatūros.

Tuomet užmaišiau tešlą dėdama produktus Zawadzkos nurodyta eile: persijotus kvietinius miltus ir maltą cinamoną, druską, kiaušinius, pieną, lydytą sviestą ir galiausiai subėriau sausas mieles (iš akies, maždaug pusę nedidelio pakelio). Palikau tešlą pakilti.

Kai tešla pakilo, keptuvę įkaitinau, patepiau lašiniais ir kepiau vaflius. Ilgai.

Iškepę vafliai buvo posunkiai, gana drėgni. Patiko, ypač todėl, kad nesaldūs. Tik kitą kartą ir ryžių košę virčiau su cinamonu ir įtarkuočiau citrinų žievelių. Manau, kad aromatingesni ryžiai suteiktų šiems vafliams daugiau šarmo.


Komentarai