Miltiniai vafliai su mielėmis

Man šie vafliai primena vasaros atostogas ir jų lėtas dienas kaimo sodyboje mylimų moterų draugijoje. Nebuvo tai lengvos dienos – jas pažymėjo skaudi šeimos nelaimė, tačiau buvimas kartu, dar jautresnis dėmesys vienas kitam ir dalinimasis vieno katilo maistu – padėjo ištverti. Dėl paskutinio dėmens – nė kiek nejuokauju. Aš labai nuoširdžiai esu įsitikinusi, kad atšiauriomis gyvenimo akimirkomis reikia valgyti švelnų maistą ir semti jį iš bendro dubens. Ir šį savo įsitikinimą galėčiau paramstyti argumentais: pirmiausia, kai skauda širdį – skauda ir skrandį, todėl jis pajėgia susidoroti tik su švelniu šiltu maistu, o taip pat, glaudžiai susėdę prie bendro stalo su artimasiais, dalindamiesi maistu – dalinamės ir savo rūpesčiu, ir dėmesiu, ir atjauta, patiriam bendrumo ir supratimo jausmą, neliekame vieni su savo alkanomis širdimis ir godžiomis mintimis.


Vafliai ne apie vieno katilo patiekalą, bet ir jais galima dalintis – laužyti įspaustas širdeles ir lyg per Kūčias tiesti savo labai mylimiems žmonėms.


Originalus receptas

2,5 šaukšto sviesto,
4 kiaušiniai,
1,5 stiklinės miltų,
1 stiklinė pieno,
26 g mielių,
truputis citrinų žievelių,
1-2 šaukštai cukraus.

Ištrinti iki baltumo 100 g lydyto sviesto, nuolat maišant įmušti po vieną keturis kiaušinius, įberti 200 g miltų, įpilti pieno, įdėti 26 g mielių, truputį citrinų žievelių, paskaninti karčiaisiais migdolais, įberti cukraus, gerai išplakti, kai pakils, kepti kaip visus vaflius.


Patirtis ir patarimai

Patarimų apie vaflius daug neturėsiu – naudokite turimą vaflių keptuvę, jos įkaitintą vidinį paviršių patepkite lydytu sviestu ir pirmyn – kepkite mielinius vaflius. Šie tikrai nėra saldūs, kaip matote –cukraus Zawadzka siūlo berti tik tiek, kad turėtų kuo maitintis mielės, todėl juos galite patiekti ir su saldžiais, ir su pikantiškais priedais.


8 vafliams:

1,2 šaukšto lydyto sviesto,
2 kiaušiniai,
0,7 stiklinės kvietinių miltų,
1,5 stiklinės kambario temperatūros pieno,
13 g šviežių mielių,
1 šaukštas cukraus,
šiek tiek druskos,
1 citrinos žievelė,
jei turite – karčiųjų migdolų.

Tešlą ruošiau laikydamasi recepte nurodyto eiliškumo.


Komentarai