Žaliosios pupelės su ankštimis

 

Sergu. Pradžioje buvo prastokai, bet kai ta pradžia praėjo – netikėtai įgijau šiek tiek daugiau laiko nedideliems malonumams: nebaigtoms knygoms, neįvykdytiems pažadams, nesutvarkytoms fotografijoms, pietums ir filmams lovoje. Pastaruosius jau nuo senų senovės žiūriu tik per monitoriumi paverstą televizorių, o štai šįkart, apsikamšius skaudančią gerklę ir pasiramsčiusi pagalvėmis, sužiūrėjau Luca Guadagnino "Call Me by Your Name". Apie vėlyvą paauglystę Šiaurės Italijoje, apie atsiveriantį seksualumą ir persikus.

Gyvenimo ritmas – primena mano svajonių atostogas: nuošaliai, šiek tiek dekadentiškai, saulėtai, labai gražiai, su vynu ir draugais, truputį nuobodžiai, bet laisvai. Ir geriausias receptas, po tokio atsidūsėjimo būtų kurių nors ledų arba krušono, bet turės tikti ir garintos pupelės su sviestu (kita vertus, jos irgi primena vasarą. Ir net Italiją.).


Originalus receptas

800 g žaliųjų pupelių,
1 šaukštas džiūvėsėlių,
1 šaukštas sviesto,
druskos.

Nutraukius gysleles, pupeles išvirti minkštame pasūdytame vandenyje. Nusunkti ir užpilti iki rudumo pakaitintu sviestu arba sviestą patiekti atskirai, kad jame būtų galima dažyti ankštis, taip, kaip dažomi žalieji žirneliai su ankštimis.


Patirtis ir patarimai

Jei imčiau dalyti patarimus, kaip išsivirti pupeles ar pasikaitinti sviestą – pati sau atrodyčiau šiek tiek komiškai, todėl nutyliu. Jūs patys viską patys mokate. Skanaus.

Komentarai